Rickard Sjöberg och Let’s dance – ett sant lyckopiller!

Jag hittade nyss den här artikeln om Rickard Sjöbergs stora framgångar i Let’s Dance på Expressen, https://www.expressen.se/noje/rickard-sjobergs-gladje-efter-succen-absurt/, och jag kan inte låta bli att ställa mig och fundera: hur har han klarat det?

För det är ju ingen hemlighet att rörelsefärdigheten hos ungdomar är mycket bättre än hos äldre, och att det är en av de faktorer som gör att de får bättre resultat. Rickard är ju 42 år, så hans ålder borde ha varit en nackdel. Men som det verkar har han hittat ett sätt att övervinna den här hinder.

Att han har kammat hem 30 poäng av juryn är ju imponerande. Det är inte många som har klarat det. Och efter att ha sett hans föreställningar är det lätt att förstå varför han har fått så höga poäng. Han har dansat med charm, stil och precision – något som har gjort att han har stått ut från mängden.

Att han har lyckats trots sitt ålder är inte bara imponerande, det är också inspirerande. Det visar att det inte finns några gränser för vad man kan åstadkomma om man sätter sina mål högt och jobbar hårt för att nå dem. Det är lätt att låta sig nedslås av åldersrelaterade hinder, men Rickard har visat att det inte finns några gränser för vad man kan åstadkomma.

Det är också ett glädjande bevis på att ålder inte alltid är ett hinder. Visst, det innebär att man inte kan prestera som en 20-åring, men det innebär inte att man inte kan prestera väl. Det är en läxa för oss alla att inte låta ålder bli en ursäkt för att inte försöka.

Rickard Sjöbergs stora framgångar i Let’s Dance är ett sant lyckopiller, och det ger hopp till oss alla. Låt oss ta lärdom av hans historia och inte låta ålder bli en ursäkt för att inte sträva efter sina drömmar.

Kommentarer är stängda.